Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                             

 

                              Ensimmäiset Klaanit

Tähän vieraskirjaan voi kirjoittaa tarinat!

Tarinoista

Tarina pitää kirjoittaa vähintään kerran kolmessa viikossa, ja sen pitää olla vähintään neljäkymmentä sanaa, paitsi jos jatkaa jonkun tarinaa tai tarinaketjua.

Tarinassa ei saa kiroilla. (Paitsi kissojen kielellä esim. Hiirenpapanat!)

Tarinat ovat kaikki samassa ajassa ja vuodenajassa. (Tällähetkellä hiirenkorva eli kevät.)

Omassa tarinassa saa käyttää muita hahmoja, jos noudattaa näiden luonnetta.

Älä autohiittaa muita liikaa! (eli päätä mitä he tekevät tai puhuvat. Npc- hahmojen kohdalla asia on eri)

Tarinassa ei voi päättää isoja tapahtumia, kuten taistelun alkua. (Mutta oman hahmon ja jonkun toisen kissan riidat ja tappelut ovat sallittuja jos toinen kissa on npc hahmo tai olet erikseen sopinut tappelusta toisen hahmon omistajan kanssa.)

Toisia pelaajia ei voi tappaa ilman erillistä lupaa ylläpitäjältä. ("Tapettavat" saavat olla vain npc hahmoja)

Toisia pelaajia tai ylläpitäjää voi pyytää  jatkamaan tarinaa toisella hahmolla. Ylläpitäjää voi pyytää kirjoittamaan jatkoa npc hahmolla.

Jos jotain jäi epäselväksi tai haluat luvan esim. aloittaa taistelun, niin voit jättää kysymyksen/pyynnön vieraskirjaan tai foorumiin, kohtaan tarinan suunnittelu.

Jos sinulla on asiaa ylläpitäjälle tai toiselle pelaajalle merkitse se tarinan loppuun näin: // Cecci voitko jatkaa Sinitassulla?  tai // Sini? jne.

Vuoropuhelu kirjoitetaan näin: "puhe" tai  - Puhe. Jokainen puheenvuoro alkaa uudelta riviltä.  Halutessaan ajatukset voi merkitä näin: *ajatus* tai näin: >>ajatus<<

                               Pisteet

 

Ensimmäisestä tarinasta saa aina vähintään 10p. Sen jälkeen tarinoista saa 20sanaa=1p. Pisteet näät tarinoiden alapuolelta.  Jos tuloksena kuitenkin on vaikkapa 10.05 , niin saa 11p.

________________________________________________________

 Voit käydä ilmoittamassa toivotuista roolauksista, ja muusta tarinoihin liittyvästä     tarinaviekussa!        '

 

Pääset katsomaan pisteitä tästä.

 

 

 

 

Vieraskirja  1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Tähtikissa

21.10.2018 11:44
Kultatassu/-myrsky, Metsäklaani

"Saapukoot jokainen oman riistansa metsästämään kykenevä tänne suurkannolle klaanikokoukseen!" Kostotähden huusi. Aukiolle alkoi kerääntyä väkeä.
”Mennään”, sanoin Toivetassulle. Veljeni nyökkäsi. Melkein kaikilla oli märät turkit ja väsyneet katseet. Jäimme parantajan pesän edustalle.
"On tullut aika nimittää kaksi uutta oppilasta! Uskomme että myrsky ei ole häviämässä aivan heti, mutta uudet oppilaat ovat merkki selviämisestä!" Kostotähti kailotti. Ketkäköhän he mahtavat olla? ajattelin.
"Kalmapentu ja Kuolopentu?" Kostotähti viittoi pentuja lähemmäs. Aivan! Kuolopentu ja Kalmapentu kävelivät kannon eteen. He molemmat näyttivät olevan jäykkinä jännityksestä.
"Kuolopentu ja Kalmapentu, olette eläneet kuusi kuuta klaanissa ja enemmän kuin valmiita oppilaiksi. Näen teissä jo kuvastuvan emonne rohkeuden ja isänne taistelutaidot. Kuolopentu, tästä hetkestä lähtien sinut tunnetaan Kuolotassuna! Mestarisi on Eloturkki!" Kostotähti ilmoitti. Kuolotassun lavat lysähtivät hiukan.
”Eloturkki oli hyvä valinta Kostotähdeltä”, kuiskasin Toivetassulle.
”Niin. Kuolotassu tulee olemaan vaikea oppilas”, veljeni vastasi kuiskaten. Eloturkki käveli Kuolotassun taakse.
"Eloturkki, olet uskollinen ja kärsivällinen soturi, odotan että välität nämä taidot Kuolotassulle", Kostotähti sanoi. Kuolotassu kääntyi ja kosketti uuden mestarinsa kanssa neniä. He siirtyivät taaemmas.
"Kalmapentu, tästä hetkestä aina siihen hetkeen kun saat soturinimesi, kutsuttakoot sinua Kalmatassuksi. Mestariksesi tulee Kieloviiksi", Kostotähti lausui.
”Taas kerran hyvä veto”, Toivetassu sanoi. Nyökkäsin.
"Kuolotassu! Kalmatassu! Kuolotassu!" kaikki hurrrasivat.
”Saan myös ilokseni ilmoittaa, että olen keskustellut Kastemielen, Tammijalan ja Synkkäsielun kanssa, ja olemme yhdessä päättäneet, että Vapaatassu, Lampitassu ja Kultatassu ovat valmiita sotureiksi.
”Onnea”, Toivetassu kuiskasi. Nyökkäsin.
”Minä, Kostotähti, Metsäklaanin päällikkö, pyydän Synkän Metsän kissoja kääntämään katseensa näihin oppilaisiin. He ovat opiskelleet kovasti ymmärtääkseen jalot lakinne, ja on heidän
vuoronsa tulla sotureiksi. Vapaatassu, Lampitassu ja Kultatassu, lupaatteko elää Synkän Metsän kissojen mukaisesti ja puolustaa tätä klaania - jopa henkenne uhalla?” Kostotähti aloitti. Olin siirtynyt siskojeni kanssa eteen.
”Lupaan”, Vapaatassu sanoi.
”Lupaan”, Lampitassu sanoi kuuluvasti.
”LUPAAN!!!” sanoin vahingossa liian kovaa.
”Siinä tapauksessa, Synkän Metsän voimien kautta, annan teille soturinimenne: Vapaatassu, Lampitassu ja Kultatassu, tästä hetkestä lähtien teidät tunnetaan Vapaaloikkana, Lampisydämenä ja Kultamyrskynä”, Kostotähti sanoi. Henkäisin hieman kuullessani nimeni. Kultamyrsky!
”Vapaaloikka, Synkkä Metsä kunnioittaa taistelutaitojasi ja hyväksyy sinut Metsäklaanin täydeksi soturiksi. Lampisydän, Synkkä Metsä kunnioittaa kuuliaisuuttasi ja hyväksyy sinut Metsäklaanin täydeksi soturiksi. Kultamyrsky, Synkkä Metsä kunnioittaa taistelutahtoasi ja hyväksyy sinut Metsäklaanin täydeksi soturiksi”, päällikkö lopetti.
”Vapaaloikka! Lampisydän! Kultamyrsky!” klaani hurrasi. Kuulin aina oman nimeni kohdalla Pihlajatassun hiljaisen äänen. Katsoin häneen sekunnin murto-osan ajan.

//Joku?

Nimi: Nala

19.10.2018 14:01
Kalmapentu/Kalmatassu, Metsälkaani

"Onneksi pääsimme nopeasti takaisin leiriin!" Arpisydän päivitteli maatessaan pentutarhan ulkopuolella. Tillitassu oli emonsa kanssa käynyt Vihmavarjon luona tarkistamassa, ettei haavoja varmasti ollut. Nyt hän pysyi etäämmällä minusta täysin hiljaa. Kuolopentu oli kiittänyt minua siitä pariin otteeseen. Olin saanut nuhteluja sekä Kostotähdeltä että emoltani. Tosaalta Arpisydän oli nuhdellut minua pilke silmissään.
Nyt istumme veljeni kanssa turkit suittuina ja selät suorina.
"Muistakaa että kuka tahansa meststarinne tulee olemaan, olen hyvin ylpeä teistä", Arpisydän muistuttaa nuollessaan kuolopennun korvia.
"Ja muistakaa, taistelemme kynsin emme sanoin!" Verimieli murahtaa kannustavasti.
"Meistä tulee metsän parhaat soturit!" Uhoamme veljeni kanssa yhdestä suusta.
"Varmasti!" Arpisydän naurahtaa.
"Saapukoot jokainen oman riistansa metsästämään kykenevä tänne suurkannolle klaanikokoukseen!" Kuuluu Kostotähden huuto. Aukiolle alkaa kerääntyä väkeä. Melkein kaikilla on märät turkit ja väsyneet katseet. Kävelemme väkijoukon laitamille kuitenkin lähelle kantoa.
"On tullut aika nimittää kaksi uutta oppilasta! Uskomme että myrsky ei ole häviämässä aivan heti, mutta uudet oppilaat ovat merkki selviämisestä!" Kostotähti kailottaa.
"Kalmapentu ja Kuolopentu?" Kostotähti viittoo meitä lähemmäs. Jävelemme veljeni kanssa suurkannon eteen. Olemme molemmat häykkinä jännityksestä.
"Kuolopentu ja Kalmapentu, olette eläneet kuusi kuuta klaanissa ja enemmän kuin valmiita oppilaiksi. Näen teissä jo kuvastuvan emonne rohkeuden ja isänne taistelutaidot. Kuolopentu, tästä hetkestä lähtien sinut tunnetaan Kuolotassuna! Mestarisi on Eloturkki!" Kostotähti ilmoittaa. Veljeni lavat lysähtävät hiukan. *Eloturkki!? Hänhän on aivan pehmo!* Huudan vastalauseen mielessäni. Naaras kävelee Kuolotassun taakse.
"Eloturkki, olet uskollinen ja kärsivällinen soturi, odotan että välität nämä taidot Kuolotassulle", Kostotähti sanoo. Kuolotassu kääntyy ja koskettaa uuden mestarinsa kanssa neniä. He siirtyvät taaemmas. Olen nyt aivan yksin Kostotähden edessä.
"Kalmapentu, tästä hetkestä aina siihen hetkeen kun saat soturinimesi, kutsuttakoot sinua Kalmatassuksi. Mestariksesi tulee Kieloviiksi", Kostotähti lausuu. *Taas sama juttu! Ei Kieloviiksi ole yhtään Eloturkkia parempi!* Kiroan. Tunnen naaraan katseen turkissani. Käännyn ja kosketan vastahakoisesti hänen nenäänsä.
"Kuolotassu! Kalmatassu! Kuolotassu!" Kaikki hurrraavat. Joka kerta nimeni kohdalla kuulen muita korkeamman ja kimeämmän äänen. Käännän katseeni kohti Orkideapentua.
"Kiitos!" Äännähdän lämpimästi.


//Kuolo?

Nimi: Cecci

18.10.2018 13:19
Huuhkajatassu, Vesiklaani

"Metsäklaaniin? Et voi olla tosissasi!" Tuhahdan pilkallisesti Omenatassulle.
"He raapivat meiltä silmät päästä, jos menemme heidän reviirilleen", jatkan asiallisesti.
"Huuhkajatassu!" Pöllöviiksi ärähtää minulle. Vilkaisen häntä kiukkuisesti. Hän ei yleensä suutu minulle, ajattelen. turhautuneena. En ole tänään oma itseni, ja kaikki näyttävät huomanneen sen. Kaikki vilkuilevat minua hämmentyneinä.
"Mitä?" ärähdän, ja työnnyn Omenatassun ohitse.

Nimi: Tähtikissa

18.10.2018 12:07
Omenatassu, Vesiklaani

"Ainakin toivon niin. Piikkitassulla saattaa olla vaikeuksia jos vaikka kulkukissa hyökkää", Omenatassu totesi. Hän saattoi jo arvata Järvitassun vastauksen.
"Kuinka niin?" Järvitassu kysyi ihmeissään. Kermanvärinen naaras tuijotti häntä silmiin.
"Piikkitassu on parantajaoppilas, häntä ei ole opetettu taistelemaan hyvin", hän vastasi.
"Ymmärrän. Lehtitassu kertoi minulle klaanielämästä", Järvitassun puhuessa metsästä alkoi kuulua tassujen ääniä. Kohta Pöllöviiksi ja Huuhkajatassu pelmahtivat esiin aluskasvillisuudesta.
"Hei!" Huuhkajatassu huikkasi. Omenatassu valmistautui kertomaan heidän tehtävänsä. Huuhkajatassu vaikutti iloiselta, mutta hänen silmistään huomasi, että hän oli allapäin.
"Mikä on siis tilanne?" Pöllöviiksi kysyi. Omenatassu tunsi kaikkien katseet turkissaan huokaistessaan syvään. Nyt tai ei koskaan, naaras ajatteli.
”Lehtilampi tuli luokseni. Hän kyseli Piikkitassusta. Kerroin Lehtilammelle, että Piikkitassu oli joutunut joen vietäväksi. ’Piikki, Salama, Saniais, Kerä ja Vauhti ovat vihjeet, jotka tarvitset’, hän sanoi poissaolevalla äänellä kävellessään poispäin. ’Käy hakemassa Lehtitassu, Lintutassu ja Kaikulaulu luokseni. Ota itse mukaasi Huuhkajatassu, Järvitassu ja Pöllöviiksi. Lähtekää Metsäklaaniin ja kysykää kadonneista kissoista’, Lehtilampi käski”, Omenatassu sanoi. Hän odotti jännittyneenä muiden reaktiota.
”Mitä?” Pöllöviiksi kysyi. Kermanvärinen naaras ei vastannut kollille. Hän kuuli päässään hämärän äänen, ’Kolmesta lähtee viisi.’

//Huuhkaja? Järvi?

Nimi: Nala

17.10.2018 14:22
Järvitassu, Vesiklaani

"Niin. Tiedän. Missäköhän Salamatassu ja Piikkitassu ovat? Entä ovatko he löytäneet toisensa?" Omenatassu tuijottaa taivaalle lausuessaan meidä molempien mietteen ääneen.
"Ainakin toivon niin. Piikkitassulla saattaa olla vaikeuksia jos vaikka kulkukissa hyökkää", naaras toteaa.
"Kuinka niin?" Kysyn ihmeissäni.
"Piikkitassu on parantajaoppilas, häntä ei ole opetettu taistelemaan hyvin", Omenatassu vastaa.
"Ymmärrän. Lehtitassu kertoi minulle klaanielämästä", puhuessani metsästä alkaa kuulua tassujen ääniä. Kohta Pöllöviiksi ja Huuhkajatassu pelmahtavat esiin aluskasvillisuudesta.
"Hei!" Huuhkajatassu huikka. Naaras vaikuttaa iloiselta mutta huomaan hänen silmistään että hän on allapäin.
"Mikä on siis tilanne?" Kysyy Pöllöviiksi. Katsahdan odottavasti Omenatassua.


//Omena? Pöllö? Huuhkaja?

Nimi: Tähtikissa

17.10.2018 09:40
Kalmapentu 5p

Kuuratassu 8p

Järvitassu 18p

Omenatassu 16p

Nimi: Tähtikissa

17.10.2018 09:01
Omenatassu, Vesiklaani

"No, se oli maatilalla. Asuimme jonkin hyvin vanhan rakennuksen ullakolla. Meillä oli siellä höyheniä, kaksijalkojen vanhoja esineitä ja hiiriä. Isäni Voro oli kotoisin maatilalta. Hän tapasi emoni Kalikan kun emoni pakeni koiria. Kalikka jäi asumaan ullakolle ja heille syntyi kolme pentua. Olin pennuista keskimmäinen sillä vanhin oli veljeni Lepsu ja nuorin veljeni Lepu", Järvitassu piti tauon muistellessani veljiäni.
"Miltä he näyttivät?" Omenatassu kysyi.
"Isäni pohjaväri oli vaaleanruskea. Hänellä oli tummanruskeita raitoja ja hänen tassunsa olivat tummat. Lepsu oli kuin Voron kopio. Ainoa mikä heissä oli erillaista oli, että Lepsulla oli vihreät silmät kun taas Vorolla keltaiset. Lepu oli suunnilleen minun näköiseni, paitsi, että hän oli minua roimasti isompi ja hänen tassunsakin olivat valkeat. Me kaikki pennut perimme Kalikan silmät. Minä näytin aivan emoltani paitsi rinnasta, emolla ei ollut valkeaa rintaa.
Asuimme siis ullakolla, kaikki paitsi isäni. Emo opetti meitä nappaamaan hiiriä. Kun olimme tarpeeksi vanhoja, hän päästi meidät ensimmäistä kertaa ulos. Ai että se maatila oli iso! Siellä oli kultaista peltoa silmänkantamattomiin ja outoja eläimiä. Oli siellä toki koirakin, mutta se oli vanha ja hyvin kiltti. Leikimme usein maatalon takana paikkassa, jonne kaksijalat eivät yleensä tulleet. Siellä tuoksui vilja ja kuuma hiekka", hopeanharmaa naaras kertoi kermanväriselle naaraalle.
"Mitä tapahtui? Tarkoitan siis, miksi olet täällä yksin?" Omenatassu kysyi. Hän oli innokas tietämään kaikkea muukalaisesta.
"Emomme oli aina kieltänyt menemästä taloon sisälle, mutta veljeni eivät kuunnelleet. Maatalon kaksijalka tappoi Lepun jollain kiiltävällä kepillä. Lepsu kuoli paetessaan ja jäädessään hirviön alle. Emo ja minä juoksimme maatilasta niin kauas kuin pääsimme. Sen jälkeen kiertelimme sinne tänne. Emoni kuoli johonkin sairauteen viime lehtikatona", Järvitassu vastasi Omenatassulle
surullisesti.
"Olen pahoillani, en tiennyt...", kermanvärinen naaras pahoitteli.
"Miten sinä muka olisit voinutkaan tietää? Sitä paitsi teki hyvää puhua jollekulle", Järvitassu sanoi Omenatassulle.
”Niin. Tiedän. Missäköhän Salamatassu ja Piikkitassu ovat? Entä ovatko he löytäneet toisensa?” kermanvärinen naaras tuijotti taivaalle puhuessaan.

//Järvi? Huuhkaja? Pöllö?

Nimi: Nala

16.10.2018 22:41

Kalmapentu, Metsäklaani

"Se oli vahinko!" Huudahdin kauhuissani.
"Eikä hänessä edes näy jälkiä!" Veljeni puollustaa minua.
"Ei hätää pikkuinen. Olen tässä", Pimeänkuiskaus kuiskii hiljaa uikuttavalle Tillipennulle. Katsahdan emoon päin. Olenko näkevinäni hänen silmissään ylpeyden pilkahduksen?
"Pyydä heti anteeksi!" Pimeänkuiskaus raivoaa minulle.
"Anteeksi Tillipentu", sanon yrittäen kuulostaa mahdollisimman katuvaiselta. Oikeasti minua ei kaduta yhtään. Ainakin oppii olemaan hiljaa. Katsahdan veljeeni ja hänen silmistään heijastuvat omat ajatukseni. Pimeänkuiskaus vetää Tillipennun ja Orkideapennun lähemmäs vatsaansa. Hän mulkaisee minua vielä kerran jäätävästi ennen kuin käpertyy pentujensa ympärille nukkumaan.


//Kuolo? Joku?

Nimi: Nala

16.10.2018 22:32
Kuuratassu, Laaksoklaani

"Miksi noin allapäin? Sumutähdellä on kuitenkin vielä henkiä jäljellä", kuulen vierestäni Kuiskevirran äänen.
"Valkopentu jäi pentutarhan täytyessä loukkuun ja kuoli..." vastaan hiljaa.
"Sehän on kauheaa!" Kuiskevirta sanoo myötätuntoisesti. Nyökkään ja nousen seisomaan. Tarkastelen syvennystä tarkemmin. Sen seinät ovat aika sileät lukuunottamatta lommoa oikealla puolellani. Istun selkä suuaukkoa päin. Vastapäätä minua istuu Vaahterahäntä ja vieressäni Aurinkoturkki sekä Kuiskevirta. Yhtäkkiä Sumutähti vetää henkeä!
"Hän herää! Kuuratssu, auta minua tukkimaan verenvuoto!" Aurinkoturkki käskee.
Otan hämähäkin seittiä ja rupean painelemaan sitä vuotaviin kohtiin. Verenvuoto rupea hiljalleen tyrehtymään. Kun verta ei vuoda enää ollenkaan pudotan verestä märäm tupon syvennyksen lattialle. Tunnen jonku pehmoise osuvan etujalkaani. Katson alas ja näen Koivupennun kömpineen jalkani viereen. Koivupentu miukaisee säälittävästi. Kyyristyn alas ja kosketan pientä pentua kuonnollani.
"Se pitää sinusta", Sumutähti tokaisee. Hymähdän vastaukseksi jotta en säikäyttäisi pentua. Pieni kellertävä karvamytty ryhtyy kömpimään takaisin maidon tuoksua kohti. Tökkäisen pentua kuonollani.
"Tervettuloa klaaniin", kuiskaan.


//joku.

Nimi: Nala

16.10.2018 20:50
Järvitassu, Vesiklaani

"Minkälaista sinun entisessä asuinpaikassasi oli?" Omenatassu kysyi.
"No, se oli maatilalla. Asuimme jonkin hyvin vanhan rakennuksen ullakolla. Meillä oli siellä höyheniä, kaksijalkojen vanhoja esineitä ja hiiriä. Isäni Voro oli kotoisin maatilalta. Hän tapasi emoni Kalikan kun emoni pakeni koiria. Kalikka jäi asumaan ullakolle ja heille syntyi kolme pentua. Olin pennuista keskimmäinen sillä vahin oli veljeni Lepsu ja nuorin veljeni Lepu", pidin tauon muistellessani veljiäni.
"Miltä he näyttivät?" Omenatassu kysyi.
"Isäni pohjaväri oli vaaleanruskea. Hänellä oli tummanruskeita raitoja ja hänen tassunsa olivat tummat. Lepsu oli kuin Voron kopio. Ainoa mikä heissä oli erillaista oli että Lepsula oli vihreät silmät kun taas Vorolla keltaiset. Lepu oli suunnilleen minun näköiseni, paitsi että hän oli minua romasti isompi ja hänen tassunsakkin olivat valkeat. Me kaikki pennut perimme Kalikan silmät. Minä näytin aivan emoltani paitsi rinnasta, emolla ei ollut valkeaa rintaa.
Asuimme siis ullakolla, kaikki paitsi isäni. Emo opetti meitä nappaamaan hiiriä. Kun olimme tarpeeksi vanhoja hän päästi meidät ensimmäistä kertaa ulos. Ai että se maatila oli iso! Siellä oli kultaista peltoa silmänkantamattomiin ja outoja eläimiä. Oli siellä toki koirakin mutta se oli vanha ja hyvin kiltti. Leikimme usein maatalon takana paikkassa jonne kaksijalat eivät yleensä tulleet. Siellä tuoksui vilja ja kuuma hiekka", kerroin Kerman väriselle naaraalle.
"Mitä tapahtui? Tarkoitan miksi olet täällä yksin?" Omenatassu kysyi.
"Emomme oli aina kieltänyt menemästä taloon sisälle, mutta veljeni evät kuunnelleet. Maatalon kaksijalka tappoi Lepun jollain kiiltävällä kepillä. Lepsu kuoli paetessaan ja jäädessään hirviö alle. Emo ja minä juoksimme maatilasta niin kauas kuin pääsimme. Sen jälkeen kiertelimme sinne tänne. Emoni kuoli johonkin sairauteen viime lehtikatona", vastasin Omenatassulle
surullisesti.
"Olen pahoillani, en tiennyt...", Omenatassu pahoitteli.
"Miten sinä muka olisit voinutkaan tietää? Sitäpaitsi teki hyvää puhua jollekulle", sanoin Omenatassulle.


//Omena? Huuhkaja? Kaiku? Pöllö?

Nimi: Tähtikissa

16.10.2018 16:37
Piikkitassu 25p

Omenatassu 17p

Järvitassu 8p

Salamatassu 13p

Nimi: Tähtikissa

16.10.2018 16:35
Omenatassu, Vesiklaani

Omenatassu kuuli Järvitassun seuraavan häntä.
"Mikä sinun nimesi on?" hopeinen naaras kysyi, kun juoksimme ulos leiristä.
"Omenatassu", hän vastasi.
"Minne me menemme?" Järvitassu kysyi. Omenatassu muisti, että Järvitassulle ei ollut vielä esitelty reviiriä.
"Me menemme Metsäklaanin rajaa kohti", kermanvärinen naaras vastasi.
"Piikkitassu putosi jokeen", hän jatkoi.
"Niin Salamatassukin", Järvitassu sanoi. Yhtäkkiä Omenatassu pysähtyi.
"Sanoitko, että Salamatassu putosi jokeen!" hän huusi kauhuissaan.
"Kyllä. Olitteko läheisiä?" Omenatassu aisti hopeanvärisen naaraan epävarmuuden.
"Salamatassu on veljeni", Omenatassu kuiskasi.
"Tähtiklaani varjelee häntä. Siellä missä hän ikinä onkaan", Järvitassu yritti lohduttaa.
"Niin. Kiitos", Omenatassu kiitti ja jatkoi matkaa. Hetken päästä he tulivat paikkaan, jossa Omenatassu pysähtyi.
"Tuollapäin on raja. Odotetaan tässä muita", hän sanoi ja kävi istumaan kuusen alle. Järvitassu istahti hänen viereensä odottamaan.
”Minkälaista sinun entisessä asuinpaikassasi oli?” kermanvärinen naaras kysyi.

//Järvi? Ajattelin ehkä roolaa Pöllön.

Nimi: Tähtikissa

16.10.2018 16:20
Piikkitassu, Vesiklaani

Piikkitassu näki Salmatassun kääntävän katseensa samaan suuntaan.
"Ovat. Tietääkseni yksivärinen on Saniaistassu ja kellertävä maskinaama on Kerätassu", oranssi kolli sanoi niskakarvojensa alkaessa nousta pystyyn.
"Mennään heidän luokseen", Piikkitassu sanoi. Hänestä se tuntui järkevimmältä vaihtoehdolta. "Oletko hullu!" Salamatassu huusi hänelle.
"Meillä on nelistään paremmat mahdollisuudet selvitä! Sitä paitsi sain Tähtiklaanilta unen", Piikkitassu sanoi hiljaisemmin.
"Aaa. Siksi siis kysyit keitä he ovat..." oranssi kolli sanoi hiukan epäilevästi. Kun harmaa naaras ei sanonut mitään, Salamatassu sanoi
naaraalle:
"Pysy vieressäni.” He lähtivät kävelemään Metsäklaanilaisia kohti.

Vesiklaanilaiset oppilaat olivat päässeet aika lähelle ennen kuin Metsäklaanilaiset huomasivat heidät.
"Keitä te olette!" Kerätassu huusi ja pörhisti niskakarvansa. Piikkitassu värähti hieman. Lehtilampi ei ollut opettanut hänelle vielä kunnollista itsepuolustusta.
"Olemme Vesiklaanin Piikkitassu ja Salamatassu. Tekö olette Kerätassu ja Saniaistassu Metsäklaanista?" Piikkitassu kysyi.
"Olemme. Ottiko tulva teidätkin mukaansa?" Saniaistassu vastasi.
"Otti. Sen jälkeen sain Tähtiklaanilta merkin, jossa puhuttiin Kerästä, Saniaisesta, Piikistä, Salamasta ja Vauhdista. Arvelemme, että ainakin Vauhtitassu Laaksoklaanista on joutunut joen kynsiin", harmaa naaras selitti. Hän piti enemmän Saniaistassusta: kullanruskea naaras ei ollut avoimen vihamielinen, toisin kuin Kerätassu
"Ahaa..." Saniaistassu vastasi epävarmasti.
"Uskon että meidän kannattaa matkata yhdessä klaanien luokse", Piikkitassu esitti aatteensa. Hän ei odottanut suuria, mutta ehdotti silti.
"Oletko aivan järjiltäsi!" Kerätassu huusi avatessaan vihdoin suunsa. Salamatassu siirtyi kynnet esillä Kerätassun ja Piikkitassun väliin. Harmaa naaras oli helpottunut oranssin kollin tuesta. Heinänvärinen naaras tuhahti.
"Tappelemisessa ei ole mitään mieltä tässä tilanteessa, mutta puollustaan Pikkitassua vaikka teitä molempia vastaan!" oranssi kolli sähisi uhmakkaasti. Piikkitassu tuijotti Salamatassua lamaantuneena.
"Mitä! Eikö Vesiklaanilainen osaa tapella!" Kerätassu naurahti ja osoittaa korvillaan merkitsevästi Piikkitassua. Harmaa naaras onnistui vain vaivoin hillitsemään itsensä.
"Jos et sattunut tajuamaan, hän on parantajaoppilas!" Salamatassu sihisi takaisin.
"Vai että ihan para..." Kerätassulta jäi lause kesken, kun Piikkitassu ja Saniaistassu hyppäsivät heidän väliinsä.
"En pidä ajatuksesta matkata yhdessä, mutta se on järkeenkäyvää", Saniaistassu tokaisi. Piikkitassu taas oli mennyt sanattomaksi. Hän tuijotti taivaalle ja sanoi poissaolevalla äänellä:
”Kolmesta lähtee viisi, jotka yhteen lyöttäytyvät. Ryhmä erilaisia lähtee matkaamaan takaisin kolmen luo. Piikki, Salama, Saniais, Kerä ja Vauhti ovat vihjeet, jotka tarvitset. Kaksi toisiaan vastaan käyvät, Vauhti puuttuu, uhkaa totuus järkkyä.”

//Kerä? Saniais? Salama?

Nimi: Nala

16.10.2018 14:54
Järvitassu, Vesiklaani

"Herätys!" Joku huutaa pesän suulta. Nostan unenpöpperöisen pääni.
Näen kerman värisen ja vihreäsilmäisen naaraan.
"Mitä?" Kysyn puuroisella äänellä.
"Lehtitassu, etsi Kaikulaulu. Huuhkajatassu, etsi Pöllöviiksi ja tule hänen kanssaan metsäklaanin rajalle. Järvitassu, tule mukaani", kermanvärinen oppilas käskee. Nousen vuoteeltani nopeasti ja lähden oppilaan perään. Hänen äänesssään kuluu häivähdys peitellystä pelosta.
"Mikä sinun nimesi on?" Kysyn kun juoksemme ulos leiristä.
"Omenatassu", hän vastaa
"Minne me menemme?" Kysyn sillä en ole vielä ehtinyt tutkia reviiriä.
"Me menemme Metsäklaanin rajaa kohti", Omenatassu vastaa.
"Piikkitassu putosi jokeen", hän jatkaa.
"Niin Salamatassukin", sanon. Yhtäkkiä Omenatassu pysähtyy.
"Sanoitko että Salamatassu putosi jokeen!" Hän huutaa kauhuissaan.
"Kyllä. Olitteko läheisiä.?" Kysyn epävarmana.
"Salamatassu on veljeni", Omenatassu kuiskaa.
"Tähtiklaani varjelee häntä. Siellä missä hän ikinä onkaan", yritän lohduttaa.
"Niin. Kiitos", Omenatassu kiittää ja jatkaa matkaa. Hetken päästä tulemme paikkaan jossa Omenatassu pysähtyy.
"Tullapäin on raja. Odotetaan tässä muita", Hän sanoo ja käy istumaan kuusen kuusen alle. Istahdan hänen viereensä odottamaan.


//Omena? Huuhkaja? Kaiku? Pöllö?

Nimi: Nala

16.10.2018 14:27
Oho toi lähti liian aikasin!! XD

Nimi: Nala

16.10.2018 14:26
Järvitassu, vesiklaani

"Herätys!" Joku huutaa pesän ulkopuolelta. Nostan pääni.
"Mitä?" Kysyin kerman väriseltä ja vihreäsilmäiseltä naaraalta.

Nimi: Nala

16.10.2018 11:46
Salamatassu, Vesiklaani

"Katso. Ovatko nuo... Kerä ja Saniais?" Piikkitassu kysyy minulta. Hän tuijotti alavirran suunnalle. Tuijotan samaan suuntaan ja näen kaksi naarasta. Toinen on kullanruskea ja toinen heinänkeltainen mustilla jaloilla, kasvoilla, korvilla ja hännälla.
"Ovat. Tietääkseni yksivärinen on Saniaistassu ja kellertävä maskinaama on Kerätassu", sanon niskakarvojeni alkaessa nousta pystyyn.
"Mennään jeidän luokseen", Piikkitassu sanoo minulle.
"Oletko hullu!" Huudan hänelle.
"Meillä on nelistään paremmat mahdollisuudet selvitä! Sitäpaitsi sain Tähtiklaanilta unen", hän sanoo hiljaisemmin.
"Aaa. Siksi siis kysyit keitä he ovat..." sanon hiukan epäilevästi. Kun Piikkitassu ei sano mitään, niin sanon
naaraalle:
"Pysy vieressäni". Lähdemme kävelemään heitä kohti.

Olemme päässeet aika lähelle kunnes he huomaavat meidät.
"Keitä te olette!" Huuta Kerätassu ja pörhistää niskakarvansa. Olen vastaamalla samalla lailla kunnes Piikkitassu avaa suunsa.
"Olemme Vesiklaanin Piikkitassu ja Salamatassu. Tekö olette Kerätassu ja Saniaistassu Metsäklaanista?" Hän kysyy.
"Olemme. Ottiko tulva teidätkin mukaansa?" Vastaa Saniaistassu.
"Otti. Sen jälkeen sain Tähtiklaanilta merkin jossa puhuttiin Kerästä, Saniaisesta, Piikistä, Salamasta ja Vauhdista. Arvelemme että ainakin Vauhtitassu Laaksoklaanista on joutunut joen kynsiin", Hän selittää.
"Ahaa..." Saniaistassu vastaa epävarmasti.
"Uskon että meidän kannattaa matkata yhdessä klaanien luokse", Piikkitassu esittää aatteensa.
"Oletko aivan järjiltäsi!" Huutaa Kerätassu joka vihdoin avaa suunsa. Siirryn kynnet esillä Kerätassun ja Piikkitassun väliin.
"Tappelemisessa ei ole mitään mieltä tässä tilanteessa, mutta puollustaan Pikkitassua vaikka teitä molempia vastaan!" Sähisen uhmakkaasti
"Mitä! Eikö Vesiklaanilainen osaa tapella!" Kerätassu naurahtaa ja osoittaa korvillaan merkitsevästi Piikkitassua.
"Jos et sattunut tajuamaan niin hän on parantajaoppilas!" Sihisen takaisin.
"Vai että ihan para..." häneltä jää lause kesken kun Piikkitassu ja Saniaistassu hyppävät väliimme.
"En pidä ajatuksesta matkata yhdessä mutta se on järkeenkäyvää", Saniaistassu tokaisee.


//Piikki? Saniais? Kerä?

Nimi: Tähtikissa

16.10.2018 11:01
Omenatassu, Vesiklaani

Omenatassu haistoi Lehtilammen tuoksun. Mitä parantaja teki täällä? Naaras yritti keskittyä riistan etsimiseen.
”Omenatassu! Oletko nähnyt Piikkitassua? Hän lähti keräämään hierakkaa ennen myrskyä, mutta nyt häntä ei näy missään!” naaras sanoi hätääntynyneenä. Omenatassu nielaisi. Mitä kertoisin hänen oppilaansa seikkailuista? Hän peitti pelokkuutensa suruun.
”Olin metsästämässä”, naaras aloitti. Lehtilampi nyökkäsi hitaasti, mutta ei keskeyttänyt Omenatassua.
”Näin Piikkitassun. Jäin tarkkailemaan häntä. Piikkitassu meni vähän liian lähelle vettä, ja... ja... ja aalto otti hänet mukaansa”, hän jatkoi. Lehtilampi näytti järkyttyneeltä.
”Kiitos kun kerroit. Sitä se siis tarkoitti...” hän mutisi kävellessään pois.
”Piikki, Salama, Saniais, Kerä ja Vauhti ovat vihjeet, jotka tarvitset”, hän sanoi poissaolevalla äänellä.
”Käy hakemassa Lehtitassu, Lintutassu ja Kaikulaulu luokseni. Ota itse mukaasi Huuhkajatassu, Järvitassu ja Pöllöviiksi. Lähtekää Metsäklaaniin ja kysykää kadonneista kissoista”, naaras naukaisi. Omenatassu nyökkäsi.
”Kaikulaulu!” hän sanoi. Oranssi naaras nosti korvansa pystyyn.
”Mitä?” hän kysyi.
”Hae Lehtitassu ja Lintutassu ja mene Lehtilammen luo. Hän antaa tarkemmat ohjeet”, Omenatassu vastasi. Kaikulaulu nyökkäsi. Kermanvärinen naaras lähti kohti oppilaiden pesää. Hän näki pesässä Järvitassun, Lehtitassun ja Huuhkajatassun.
”Herätys!” hän huusi. Naarasoppilaat havahtuivat hereille.
”Mitä?” Järvitassu kysyi.
”Lehtitassu, etsi Kaikulaulu. Huuhkajatassu, etsi Pöllöviiksi ja tule hänen kanssaan Metsäklaanin rajalle. Järvitassu, tule mukaani”, Omenatassu vastasi.

//Lehti? Kaiku? Lehti? Huuhkaja? Järvi? Lintu? Pöllö?

Nimi: Tähtikissa

16.10.2018 10:40
Piikkitassu, Vesiklaani

”Ketkä kissat mistä tahansa klaanista alkavat liitteillä Vauhti, Kerä ja Saniais?” Piikkitassu kysyi kiihkeästi heti Salamatassun herättyä.
”Vauhti on todennäköisesti Laaksoklaanin Vauhtitassu. Kerä ja Saniais taas ovat Metsäklaanin oppilaita”, Salamatassu vastasi ymmällään. Vastaus auttoi Piikkitassua kovasti.
”Kuinka niin?” Salamatassu jatkoi. Piikkitassu ei kuitenkaan vastannut muuta kuin:
”Ei mitää...” Naaras olisi halunnut kertoa, mutta parantajan velvollisuus on pysyä hiljaa. Salamatassu lähti kävelemään pois pesästä. Piikkitassu seurasi häntä.
”Yritän löytää jotain ruokaa metsästä", kolli sanoi ja ryntäsi kauemmas joesta. Harmaa raidallinen naaras jäi katsomaan oranssin kollin perään. Hän katsoi alavirralle päin, ja huomasi siellä pientä liikettä. Näin kaksi naaraskissaa, jotka näyttivät suunnilleen oppilasikäisiltä. Toinen oli vaalean kellertäväsilmäinen, pohjaväriltään heinänkeltainen mustalla hännällä, korvilla, jaloilla ja kasvoilla. Toinen oli kullanruskea naaras paatsamanvihreillä silmillä. Tuijotin heitä. He olivat varmaankin Kerä ja Saniais. Salamatassu tuli pian takaisin luokseni ja pudotti nappaamansa hiiren maahan.
”Katso. Ovatko nuo... Kerä ja Saniais?” kysyin oranssilta kollilta silmät yhä kiinni naaraissa.

//Salama? Sori kun vähän kesti...

Nimi: Tähtikissa

16.10.2018 10:26
Kalmapentu 14p

Kuolopentu 4p

Nimi: Nala

15.10.2018 21:37
Kalmapentu, Metsäklaani

Kuolopentu heittää minulle tuiman katseen. Vastaan katseeseen yhtä tulisesti. Ei veljeni päätä haluanko kumppanin vai ei! Hiirenaivo luulee olevansa klaanin päällikkö! Mietiskelen tallustelleasani Arpisydämmen luo. Minulle tulee melkein heti paha olo. Emme me veljeni kanssa ole paljoakaan erillaisia. Tahdomme ja pidämme vain hiukan eri jutuista. Näen omien ajatusteni heijastuvan veljeni silmistä.
"Anteeksi", veljeni kuiskaa ja nuolaisee korvaani. Kehrään hiukan. Menemme Arpisydämmen ja Pimeänkuiskauksen luokse. Orkideapentu ja Tillipentu ovat heräilemässä.
"Siinä meni aamun rauhamme", mumisen veljelleni ja osoitan korvillani merkirsevästi Tillipentua. Veljeni kehrää huvittuneena. Ihanaa olla veljen kanssa hyvissä väleissä.
Joku tummanruskea kollioppilas tuo kuningattarille tuoresaalista.
"Tässä on teille, joku muukin varmaan tuo lisää", hän sano ilmeettömästi ja lähtee.
"Mikä tuo on?" Tillipentu kysyy.
"Se on rastas", emoni vastaa hiukan kylmästi.
"Saammeko maistaa?" Vejeni kysyy. Emoni ja yösydän katsovat toisiaan. Emoni kohauttaa lapojaan.
"Selvä. Saatte pienet palat, mutta niillä ei leikitä", Pimeänkuiskaus vastaa katsoen ankarasti Tillipentua.
"Jippii!" Tillipentu huutaa ja näykkäisee palan rastaasta. Veljeni meni hitaammin ja näykkäisi hänkin palan. Päästin Orkideapennun ennen itseäni ja otin palan viimeisenä. Menin makaamaan ja pureksimaan palaani kauas Tillipennusta. Orkideapentu ja veljeni tulivat viereeni. Kun olin asettunut paikalleni rupesin pureksimaan palaani.
"Ei mutta... tämähän on mahtavaa!" Mumisen suu täynnä. Veljeni nyökkää ja Orkideapennun silmät tuijottavat lumoutuneena maahan. Rastaasta leviää suuhuni ihana maku. Se tuntuu lämmittävän ja antavan virtaa koko kehooni. Pureskelen ja nieleskelen nautinnolla.
"Se oli aivan mahtavaa!" Kuulen Tillipennun huudon korvani vierestä. Hyppään pystyyn säikähdyksestä. Arpisydän ja Pimeänkuiskaus naurahtavat. Pyöritän silmiäni ja huppään Tillipennun päälle.
"Kirputurkkinen Laaksoklaanilainen!" Huudan. Olen niin tappelun pauloissa etten ollenkaan huomaa kynsieni olevan esillä. Kaadan Tillipennun ja painan hänet maata vasten.
"Auu! Sattuu!" Tillipentu uikuttaa. Tunnen hampaat niskanahassani. Minut riuhtaistaan irti Tillipennusta.
"Mitä sinä oikein kuvittelet tekeväsi!" Huutaa kauhistunut Pimeänkuiskaus.


//Kun ehdit niin roolaisitko Cecci Kuololla?

Nimi: Cecci

15.10.2018 20:59
Kuolopentu, Metsäklaani

"Tulkaa pois sieltä sateesta, tai olette huomenna kipeitä!" kuulen Arpisydämen ulvovan. Katson tuimasti Kalmapentua, ja tallustan takaisin kuusen suojaan. Hän on niin ärsyttävä! Vai että kumppani? Haluaa luultavasti pian pentujakin. Hänestä ei ole päälliköksi! Ajattelen, mutta suutun itselleni, koska ajattelen veljeäni, ja olen aina hänen tukenaan. En voi antaa hänen outojen ajatustensa pilata sidettämme.
"Anteeksi", kuiskaan ja nuolaisen veljeni korvaa hellästi.

Nimi: Tähtikissa

15.10.2018 17:18

Kultatassu 23p

Pihlajatassu 12p

Toivetassu 4p

Nimi: Tähtikissa

15.10.2018 17:08
Toivetassu, Metsäklaani

Olimme juuri palanneet Vihmavarjon kanssa pesäämme, kun huomasin Kultatassun tulevan aukiolla parantajan pesää kohti saalista mukanaan. Tulinkin ulos hetimmiten. Siskoni tuli paikalle pian mukanaan kyyhynen, jota hän tarjosi minulle.
”Kiitos, Kultatassu! Meille ei olekaan tuotu lähiaikoina riistaa”, sanoin
ottaessani kyyhkysen vastaan.
”Se on sinulle ja Vihmavarjolle. Saalista on niukasti”, Kultatassu sanoi. Vastasin nyökkäyksellä. En ehtinyt sanoa mitään, kun tummanruskea kollioppilas Pihlajatassu tuli luoksemme.
”Hei, Toivetassu”, hän tervehti vastahakoisen näköisenä. Vastasin pelkällä nyökkäyksellä.

//Pihlaja? Kulta? Vihma?

Nimi: Tähtikissa

15.10.2018 17:01
Kultatassu, Metsäklaani

Kuulin Pihlajatassun askeleet takanani. Tuntui, kuin ajatukseni olisivat valuneet hiljalleen ulos päästä Pihlajatassun tieltä. Pääni tuntui olevan täynnä Pihlajatassua. Pääsimme nopeasti leiriin rastas ja varis mukanamme. Huomasin, että Pihlajatassu muuttui äreäksi ja ylimieliseksi heti astuttuaan leiriin. Tuhahdin pienesti.
”Voin käydä viemässä tämän kuningattarille, jos valitset sillä välin jonkun paikan?" Pihaljatassu kysyi, mutta ei jäänyt odottamaan vastausta. Tuijotin hetken hänen peräänsä ja aloin sitten miettimään sopivaa ruokailupaikkaa. Päädyin pensaikkoon lähellä parantajan pesää. Lähdin astelemaan sinne tuoresaaliskasan kautta, josta otin mukaani kyyhkysen. Ajattelin viedä sen pesään palanneille Toivetassulle ja Vihmavarjolle. Vesi oli jo laskenut melko paljon. Toivetassu olikin jo pesän suuaukolla.
”Kiitos, Kultatassu! Meille ei olekaan tuotu lähiaikoina riistaa”, veljeni sanoi ottaessaan kyyhkysen vastaan.
”Se on sinulle ja Vihmavarjolle. Saalista on niukasti”, sanoin. Toivetassu vastasi nyökkäyksellä.

//Toive? Pihlaja? Vihma?

                     

                                                      

©2018 Ensimmäiset klaanit - suntuubi.com